Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیجیاتو نوشت: بر اساس پیگیری‌ها از اپراتورها به نظر می‌رسد تغییراتی که در جستجو رخ داده از سمت این شرکت‌ها نبوده و از لایه‌های بالاتری صورت گرفته است. کارشناسان اینترنت نیز بر این باورند که در حال حاضر این اتفاق که از داخل کشور رخ می‌دهد حالتی دارد که گویی تمامی کاربران اینترنت کشور «کودک» هستند.

گزارش‌ها از قفل شدن تنظیمات جستجوی گوگل و بینگ، دو موتور جستجوی پرکاربرد جهانی، روی حالت ایمن و فیلتر بسیاری از نتایج، در برخی اپراتورها مثل همراه اول و ایرانسل حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد این اتفاق در ساعات اولیه صبح سه شنبه رخ داده و تا لحظه نگارش این خبر نیز ادامه دارد.

بر اساس پیگیری‌ها از اپراتورها به نظر می‌رسد تغییراتی که در جستجو رخ داده از سمت این شرکت‌ها نبوده و از لایه‌های بالاتری صورت گرفته است. کارشناسان اینترنت نیز بر این باورند که در حال حاضر این اتفاق که از داخل کشور رخ می‌دهد حالتی دارد که گویی تمامی کاربران اینترنت کشور «کودک» هستند.

«میلاد نوری» فعال حوزه IT با انتشار توییتی از محدودیت جستجو در گوگل روی اپراتورهای موبایل خبر داد. به نظر می‌رسد اعمال این محدودیت‌ها تا به این لحظه در برخی اپراتورها کم و زیاد می‌شود اما کماکان ادامه دارد.

از ساعاتی پیش اگر از اینترنت اپراتورهای همراه اول یا ایرانسل استفاده کرده و قصد جستجوی محتوا در گوگل را داشتید، نتایج موتور جستجو گوگل برای شما فیلتر می‌شد و محتواهای غیراخلاقی و خشونت برایتان نمایش داده نمی‌شد. تصویر زیر جستجو این کلمات در ساعت ۱۲.۲۰ ظهر امروز ( سه شنبه) را نشان می‌دهد.

موتورهای جستجو برای جلوگیری از دسترسی کاربران به محتوای نامناسب، قابلیتی به نام جستجوی ایمن یا Safe Search دارند. فعالسازی این امکان روی شبکه توسط گوگل ارائه شده و مشترکین شبکه‌ نمی‌توانند آن را غیرفعال کنند.برخی مشترکان های وب و آسیاتک نیز در فضای مجازی اعلام کرده‌اند جستجوی ایمن گوگل روی اینترنت‌شان فعال شده است.

دیجیاتو در ادامه به نقل از اپراتورها نوشت: به نظر می‌رسد تغییراتی که در جستجو رخ داده از سمت این شرکت‌ها نبوده و از لایه‌های بالاتری صورت گرفته است.

«حسین درواری» کارشناس شبکه و امنیت تایید می‌کند که کنترل این اقدامات احتمالا از لایه‌های بالاتری از شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت رخ داده.

او می‌گوید برخلاف تصور عده‌ای از کاربران که این اقدام را با هماهنگی گوگل متصور شده‌اند، اتفاقی که در حال رخ دادن است از داخل ایران بوده و به نوعی یک DNS Hijacking رخ داده است: «الان به جای اینکه شما یک IP مثل ۱۰.۱۰.۳۴.۳۵ دریافت کنید، یک IP از سیستم دستکاری شده دریافت می‌کنید که توسط گوگل و بینگ برای مدارس و کودکان در نظر گرفته شده است.»

وی می‌گوید از آنجایی مطمئن است که این کار درون خود کشور انجام می‌شود که تفاوت در زمان پاسخ دهی وجود دارد و همچنین موقعیت و مسیر دریافت پاسخ می‌تواند گویای تغییرات عمدی درون شبکه باشد. او می‌گوید این حجم از اختلاف مدت زمان دریافت اطلاعات معنادار است. درواری تاکید دارد که این درخواست‌ها در شبکه‌های مختلف و استان‌های مختلف نتیجه‌ای مشابه دریافت می‌شود.

او تاکید دارد موضوعی که در حال حاضر رخ داده از نظر امنیتی برای کاربران مشکلی ایجاد نمی‌کند اما مشکل اینست که کاربران اختیار تغییر حالت Safesearch را در موتورهای جستجو از دست داده‌اند و به عبارتی کل کشور به عنوان کودک در اینترنت در نظر گرفته شده‌اند.

درواری تاکید دارد مشکل بعدی که می‌تواند ایجاد شود اینست که ترافیک زیادی به سمت یک IP خاص صورت بگیرد و به خاطر این محدودیت‌های زیاد، کیفیت سرویس اینترنت باز هم به طور محسوسی کاهش پیدا کند.

گفتنی است پیگیری‌های دیجیاتو از وزارت ارتباطات برای کسب اطلاعات بیشتر تا این لحظه بی‌نتیجه باقی مانده است. این در حالی است که وزیر ارتباطات چندی پیش با حضور در برنامه تلویزیونی «جهان‌آرا» به قابلیت SafeSearch گوگل اشاره کرده و از لزوم ارائه اینترنت امن برای کودک و نوجوان سخن گفته بود. موضوعی که به گفته این وزارتخانه تا ۲ هفته دیگر عملی خواهد شد و کودکان و نوجوانان هنگام استفاده از اینترنت تنها به وبسایت‌هایی که در لیست سفید وزارت ارشاد هستند دسترسی خواهند داشت.

لازم به ذکر است طی چند ماه اخیر کاربران فضای مجازی بارها از مشکلات استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی گلایه کرده‌اند.

تماشاخانه پرده‌برداری از قاچاق سفره‌ماهی‌ها از ایران/ یک ماهی در خطر انقراض است (فیلم) ببینید| نظر مقام معظم رهبری درباره سرمربی تیم ملی فوتبال فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نظر می رسد رخ داده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۸۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رویداد هفته آینده گوگل چه انتظاری داشته باشیم؟

ایتنا - در حالی که رویداد گوگل در سال ۲۰۲۴ هفته آینده برگزار می‌شود، چشم‌های زیادی به آن خیره شده تا ببینند چه چیزهایی در آن معرفی خواهد شد.
در حال نزدیک شدن به برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان I/O گوگل هستیم تا از برخی از ایده‌های بزرگ این غول فناوری برای سال پیش رو باخبر شویم.

اغلب اخبار مهم از سخنرانی افتتاحیه در ۱۴ مه (۲۵ اردیبهشت) بیرون خواهد آمد که احتمالا اطلاعات بیشتری را درباره اندروید ۱۵ و همچنین مجموعه کاملی از به‌روزرسانی‌های هوش مصنوعی به ما می‌دهد.

به طور قطع شگفتی‌هایی نیز وجود خواهد داشت، اگرچه به احتمال زیاد باید تا پاییز منتظر بمانیم تا آخرین سخت‌افزار پرچم‌دار این شرکت را تماشا کنیم.

مثل همیشه، شایعات با گزارش‌هایی که می‌گویند گوگل احتمالاً در I/O چه چیزی را معرفی خواهد کرد، در حال محو شدن هستند.

در ادامه به بیان آنچه از رویداد گوگل در سال ۲۰۲۴ انتظار می‌رود، می‌پردازیم.

اندروید ۱۵
رویداد I/O قبل از هر چیز یک کنفرانس توسعه دهندگان است و همیشه جایی است که گوگل به توسعه دهندگان شخص ثالث در نسخه اصلی اندروید بعدی اطلاعاتی می‌دهد تا بتوانند روی برنامه‌های آن کار کنند یا محصولات موجود خود را اصلاح کنند.

اولین نسخه بتا از اندروید ۱۵ در حال حاضر منتشر شده است. از جمله ویژگی‌های به‌روز شده آن اشتراک‌گذاری جزئی صفحه است که می‌توان یک پنجره یا برنامه خاص را به جای کل صفحه نمایش ضبط کرد یا به اشتراک گذاشت.

همچنین قابلیت بایگانی برنامه‌ها برای آزاد کردن فضا در دسترس قرار گرفته است.

از دیگر ویژگی‌های اندروید ۱۵ نیز می‌توان از اتصال ماهواره‌ای بهبود یافته، کنترل‌های دوربین درون برنامه‌ای اضافی و حالت جدید بهره‌وری انرژی نام برد.

با این حال، گوگل بخش عمده‌ای از اعلامیه‌ها درباره اندروید ۱۵ را برای رویداد I/O نگه داشته است. این شرکت تأیید کرده است که پیام‌های ماهواره‌ای به اندروید می‌آیند و ما می‌توانیم درباره نحوه عملکرد آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم. ویجت‌های صفحه در حالت قفل با تمرکز روی تبلت‌ها منتشر می‌شود.

 
همچنین ممکن است طراحی مجدد نوار وضعیت در راه باشد و در نهایت احتمالا نظارت بر سلامت باتری برای کاربران آسان‌تر می‌شود.

کلمات فراخوان ممکن است بار دیگر برای دستیارهای شخص ثالث مانند الکسا و حتی ChatGPT مطرح شوند. شایعات همچنین می‌گویند که ممکن است قابلیتی به نام فضای خصوصی(Private Space) وجود داشته باشد که به کابر امکان می‌دهد داده‌ها و برنامه‌ها را از چشمان کنجکاو دیگران پنهان کند.

هوش مصنوعی و حواشی آن
اگر هر بار که گوگل در طول رویداد خود از هوش مصنوعی نام می‌برد، یک دلار کنار بگذارید، احتمالاً پول کافی برای گذراندن تعطیلات را برای خود ذخیره خواهید کرد.

مطمئنا گوگل در مورد هوش مصنوعی جمینای(Gemini) صحبت می‌کند و ممکن است این هوش مصنوعی به طور کامل جایگزین دستیار گوگل شود. اگر اینطور باشد، می‌توانیم برخی از جزئیات مربوط به این انتقال را در رویداد I/O بیابیم.

در ماه دسامبر گزارش شد که گوگل در حال کار بر روی یک دستیار هوش مصنوعی به نام پیکسی(Pixie) به عنوان یک ویژگی انحصاری برای دستگاه‌های پیکسل است. گفته می‌شود که پیکسی بر پایه جمینای ساخته شده است و ممکن است اواخر امسال در گوشی هوشمند Pixel ۹ رونمایی شود. بنابراین منطقی است گوگل در مورد آن در I/O صحبت کند.

 
تعجب آور نیست اگر در مورد به‌روزرسانی‌های هوش مصنوعی مولد برای محصولات کلیدی گوگل مانند جستجو، کروم و نقشه‌ها سخن گفته شود. ویژگی‌های دسترسی مبتنی بر هوش مصنوعی و پروژه‌های بهداشتی نیز ممکن است در راه باشند.

در عین حال، گوگل بار دیگر با به تعویق انداختن طرح خود برای از بین بردن کوکی‌های شخص ثالث در کروم، ممکن است هوش مصنوعی را به عنوان راه حلی برای تبلیغات هدفمند ببیند.

سایر موضوعات
زمان‌بندی کامل رویداد گوگل که به زودی منتشر می‌شود، از چیزهای دیگری که گوگل درباره آن در طول این رویداد حرف خواهد زد، اطلاع می‌دهد، حتی اگر آن محصولات و خدمات لزوماً در سخنرانی اصلی وقت پخش نداشته باشند.

گمان می‌رود گوگل در مورد آینده سیستم عامل ساعت‌های هوشمند Wear OS حرف بزند که شامل جزئیاتی در مورد پیشرفت در فرمت Watch Face می‌شود، بنابراین منتظر اخباری در مورد سیستم عامل ساعت هوشمند آن باشید.

همچنین به‌روزرسانی‌هایی در مورد تلویزیون گوگل (Google TV) و تلویزیون اندروید(Android TV) وجود خواهد داشت.

در عین حال، تیم محاسبات کوانتومی گوگل در مورد آنچه در این حوزه امکان‌پذیر است صحبت خواهد کرد و سعی خواهد کرد واقعیت را از توهم و خیال جدا کند.

یک بخش در مورد اندروید اتو(Android Auto) نیز در برنامه است که به پیشرفت‌هایی برای تجربه چند نمایشگری و ارسال محتوا اشاره می‌کند.

چیزهایی که نباید منتظرش باشیم
شگفتی بزرگی خواهد بود اگر گوگل به این زودی گوشی هوشمند پیکسل ۹ یا گوشی تاشوی پیکسل فولد جدید را معرفی کند. این شرکت احتمالاً قصد دارد این جزئیات را برای پاییز نگه دارد.

با این حال نباید فراموش کرد که گوگل سال گذشته گوشی پیکسل فولد را به طور رسمی در رویداد I/O رونمایی کرد.
 
در نهایت شاید بتوانیم نگاهی اجمالی به برخی سخت‌افزارهای این گوشی‌ها داشته باشیم، به‌خصوص اگر گوگل بخواهد جلوتر از افشاگران ظاهر شود و نحوه روایت از این گوشی‌های جدید را کنترل کند.

از سوی دیگر، گوگل اخیرا تیم‌های اندروید و سخت افزار خود را تحت رهبری ریک استرلو(Rick Osterloh) ادغام کرده است و به همین دلیل تیم او ممکن است بخواهد کمی بیشتر آماده شود تا مطمئن شود دستگاه‌های جدید آماده هستند. به این ترتیب انتشار هرگونه اخبار سخت افزاری از جمله هر چیزی که مربوط به Nest یا ابزارهای پوشیدنی باشد، بعید است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • «چت‌ جی‌پی‌تی» به دنبال تصاحب جایگاه گوگل
  • از رویداد هفته آینده گوگل چه انتظاری داشته باشیم؟
  • عکس| گوگل هم سانسورچی شد
  • با سهل انگاری مدیران برخورد می‌شود
  • ۲۱ عملیات جستجو برای یافتن جسد کودک غرق شده در خرسان انجام شد
  • هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • تبلیغ گوشی گوگل توسط محجبه‌های آمریکایی
  • تبلیغ گوشی گوگل توسط محجبه آمریکایی
  • تغییرات گوگل مپس برای گوشی‌های اندرویدی از راه می‌رسد